Apr 13, 2011

Első

Első, hogy ilyet készítek. Soha nem rajzolom le, mielőtt nekifognék az alkotásnak, hagyom, hogy magától alakuljon minden, hogy ne próbáljam "megerőszakolni" a gyöngyöket. Mikor készül, akkor látom, hova mi talál. Ez most azért készült, mert menyasszonyi ékszer-megrendelésem van, és egyeztetünk az arával, hogy mi is legyen. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a végeredmény, mennyire fog hasonlítani ezekre a rajzokra... :)
(Na igen, a rajztudás az szerény... :) ...sajnos...).
Ha van kedvetek, meghívnálak egy amolyan "Én így csinálom"-beszélgetésre. Kíváncsi vagyok, ti hogyan dolgoztok ilyen esetekben. Nameg ha van ilyen koncept-rajzotok, kíváncsi lennék a vázlatra meg a végeredményre. A témához hozzászólók között, ha lesz egyáltalán valaki, kisorsolok majd egy bogyó-fülcsit hétfőn (ápr. 18).

8 comments:

  1. Nice drawing, is this a plannig...? I would love to see the finished product.

    ReplyDelete
  2. Nagyon kifejező,szép,részletes a rajzod a készülő ékszerekről, biztos gyönyörű lesz !
    (Én még sosem készítettem varrott ékszert..
    Mire dolgozod rá?)

    ReplyDelete
  3. Én többnyire filcet használok az alapnak. Végső soron barmi lehet, aminek nem foszlik a széle. Pl volt olyan textílem, ami picit bolyhos volt az egyik felén, és vastagabb jóval, mint a filc. Egy varrónő-ismerősünktől kaptuk. Arra nagyon konnyű volt hímezni. Meg aztan vannak azok a fancy, amerikai, kimondottan gyöngyhímzésnek készített textilek, amikre állítólag nagyon szépen lehet dolgozni, de én meg sehol sem láttam ilyet, hogy kipróbálhatnám. (Apropo, tudja valaki, hol lehet ilyet vásárolni?) A hát bedolgozásához meg bőrt használok.

    ReplyDelete
  4. Ez igen terv! En sem rajzoltam le eddig egyik ekszerem tervet sem, de ha nekifognek tuti nem sikerulne ilyen jol mint a tied(es foleg nem ilyen reszletesen!)! En mar csak kivancsian varom az ekszereket! szerintem tokeletesen hasonlitanak majd a terveidhez!
    Az en aram egyszerubb ekszert kert, csak par sor gyoggyel...ahoz nem kellett terv ...de azert jovore nezoen lehet hogy jo otlet lenne megtanulni kicsit rajzolni:)
    Gratulalok mindenkepp!

    ReplyDelete
  5. Ez igen! Nagyon igényesen megtervezett a rajzod!
    Én nem szoktam előre rajzolni. Álltalában van egy elképzelésem, előkészítem az ásványhoz illő színeket és menetközben alakul ki a végső forma. Olyan is van, hogy többször kibontom a hímzést míg megelégszem a látvánnyal.
    Mindenképp kiváncsi vagyok az álltalad tervezett ékszerekre!

    ReplyDelete
  6. En szoktam itt-ott firkalni mielott nekikezdek,persze nem ilyen reszletesen mint a te rajzod es nem is tudom mindig kovetni a rajzot 100% de mindenkepp segit.
    Amugy a medalrol ami neked keszul mar van is egy par rajzom, de nem mutatom meg meg neked, jo? ;)
    En is kivancsi vagyok milyen lesz keszen, mennyire sikerul neked huseges maradni a rajzhoz ;P, de mindenkepp nagyon jol mutat eddig!

    ReplyDelete
  7. Enci: :D...Pedig hogy varom, hogy meglessem, ha tudnad...:):P
    Ezzel a rajzolassal az van, hogy maris jott jobb otletem a karkotore, mint amit lerajzoltam... Kotve hiszem, hogy ilyen lesz a vegeredmeny:).
    Maga a forma, az talan, a kozepen a nagy Swarovskival, de a tobbi...
    Nameg kozben a hajdisznek is alakul a koncepcio-terve, es persze az is atformalja a karkotot valamelyest.

    Gabessz: Az igen. EN nagyon ritkan tudom ravenni magam, hogy kibontsam. Inkabb remenykedek, hogy majd csak tetszik valakinek. Naaaagyon elegedetlen kell legyek azzal, amit keszitettem, hogy visszabontsam... Na meg vagy kell latnom benne egy jobb format, vagy pedig nagyon kell belole egy ko, vagy egy anyag, mert maskepp inkabb beteszem a "felkeszes dobozba", hogy majd csak lesz valami belole...:)

    Reka: Na, igen...rajzolni megtanulni nekem sem artana. Milyen szep lenne, ha lenne egy kis fuzetem, tele rajzolt ekszerekkel... de sajnos en inkabb az a firkalos fajta vagyok...:)

    ReplyDelete
  8. Én is szeretném kipróbálni ezt a technikát.Már egyre erősebb a vágyam.

    ReplyDelete